9 Mayıs 2008 Cuma

LOST (İnceleyememe) BAHAR SEZONU (I)

Lost Acı Söyler...

Birazdan başlayacağım yazı dizisi -dizi yazısı?-, herkes tarafından bilinen ama hakkında pek bir şey bilinmeyen meşhur (herkes tarafından bilinen) dizi Lost ile ilgili olacak gibidir. Diziyi izlemeyenler bile rahatça -arkaya yaslanarak- okuyabilir, gözleri görmeyenler rahatça okuyamayabilir -arkaya yaslansalar hiç okuyamazlar-, diziyi izleyenler sövebilir, gülebilirler...


5. sanat yılını kutlamaya hazırlanan Lost (Zayi) dizisini tüm Dünya gibi bizler de severek izliyoruz. Akıllarda sürekli soru işareti, ünlem, apostrof bırakan bir dizi. Bir dizi abudik olaylar silsilesi şeklinde gelişen bu dizi, budizm, şintoizm,atletizm gibi egzantrik felsefelerden oldukça ilham almış gibi görünüyor (?).

"Kaç yıl oldu, daha yeni mi Lost'u yazıyorsun?" diye sorarsanız -ki sorarsınız-, adı gereği "Kayıp" olan DVD'leri ancak bulup seyredebildiğimi söylerim ben de size. Aslında kayıp ilanı vermeyi düşündüm ama bu espriyi önceki yazılarımdan birinde yaptığım için bunu yapmadım!

Ada Vapuru Yandan Çarklı

Lost'a dair şimdiye kadar yazılan binlerce yazıda olduğu gibi, "Tropik bir adaya düşen, Oceanic Havayolları'na ait 815 sefer sayılı uçaktan kurtulanların adadaki maceraları..." gibisinden baygındırıcı bir giriş yapmak istemiyorum mevzuya. Çünkü Lost daha fazlasını hak ediyor, daha fazlasını içeriyor. Gerçekten olaylara değişik açılardan bakan, farklı anlatıma sahip bir yapım. Bu yönleriyle klasik RPG ögeleri taşıyan modern bir TPS de diyebiliriz (Çevirenin Notu: Burada yapma şunu ya).

No Black Smoking

Tropik bir adaya düşen, Oceanic Havayolları'na ait 815 sefer sayılı uçaktan kurtulanların adadaki maceralarını anlatan dizinin büyük bölümünün geçtiği Lost Adası'nda (Herkes gibi ben de bu ismi uygun gördüm) hava genelde günlük güneşlik. Yer yer sağanak yağışların gözlendiği adada sabah saatlerinde etkili olan sis, öğleden sonra yerini kara bir dumana bırakıyor.
Bulmacalara "Dört tarafı gizemlerle çevrili kara parçası" olarak giren bu adanın sırrı, Victoria's Secret'dan sonra en çok merak ettiğim sır olmakta.
Neyse, lafı fazla uzatmadan(!) ayrıntılara dalmak istiyorum...

"Previously on Lost" olacak bu ilk yazı muhakkak devam edecek.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi ilk yorumu atmaktan gurur duyuyorum. Çok güzel olmuş. :)

Ayna-i Marzî dedi ki...

Abimle ben o previously on lost sözüne bitiyorduk ehah :D

Bu arada 4. sozun bitiyor mu ki ya :/

Ekrem dedi ki...

Ben henüz izleyemedim şu diziyi. Olmazsa senin yazı dizini okur ondan sonra bir şekilde izlemeye bakarım. Bu kadar çok kendinden söz ettiren şey nedir çok merak ediyorum doğrusu.

Ayna-i Marzî dedi ki...

Popülizm :D

1 ve 2. sezon güzeldi cidden. 3'ü zorla seyrettim ben, 4 de iyi yine. Belki de ıssız adaya düşseniz ne alırdınız sorusunun cevabını bulacağımızı düşünerek izliyoruzdur? Bilinçaltımızda tabi...

Ekrem dedi ki...

Issız bir adaya düşseniz yanınıza ne alırdınız?
1-Dizüstü bilgisayar.
2-Elektirik için akü veya jeneratör.
4-Lost dizisinin tüm sezonları.
:D

Monthius dedi ki...

Öh be Otto, gene yardın beni şu yazınla ne diyeyim. =) Karar verdim, moralim bozuk olduğunca açıp senin blog'unu okuyucam ben, gülüyorum bol bol. =p

OttO dedi ki...

Ehehe sağolun arkadaşlar. Dizim devam edecek merak etmeyin, dizim ağrıyordu da devamını kopya edemedim :)

Ayna-i Marzî dedi ki...

Senin şu espirilerin de olmasa ne yaparız biz :D

Swordwolf dedi ki...

Previously on Lott0...

yorumamacli dedi ki...

Bu previously sözünü 'prevyusli' diye okuyanlara ayrı bir gıcığım var benim, iğrençler onlar ya, ölsün onlar daha iyi.